U maakt gebruik van een mobiel device.
Wilt u gebruik maken van onze mobiele website?

mobile website   Desktop versie

Studentenjobs: vloek of zegen?

Door Joël Stockmans, algemeen directeur Flexpoint België

Met de zomer(vakantie) in aantocht is het ondertussen een traditie om studentenjobs onder de aandacht te brengen. 450.000 studenten dit jaar of maar liefst 10% van de actieve beroepsbevolking of, om het visueel te maken, 5 keer een volgepropt Nou Camp van Barcelona. Opnieuw een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar. Een cijfer dat bij sommigen de wenkbrauwen doet fronsen ...

Want vormen deze studenten geen concurrentie voor de werkzoekenden of nemen ze geen reguliere jobs af van anderen? Dat is alleszins een vraag die ik regelmatig hoor uit welbepaalde hoek. Een beetje kortzichtig en ver weg van de realiteit, als je het mij vraagt. Het zijn immers niet de studenten die onze arbeidsmarktparadox zullen oplossen, het zijn niet zij die een einde zullen maken aan de problematiek rond knelpuntberoepen of een duurzame oplossing zullen betekenen voor de vele openstaande jobs …

Hier geen gefronste wenkbrauwen, dus. Integendeel. Dat er steeds meer werkende studenten zijn is een logisch gevolg van de verdere flexibilisering van de studentenwetgeving die ervoor zorgt dat het inzetten ervan een heel stuk eenvoudiger wordt. Bovendien kampen we nog steeds met een te hoge loonkost waardoor studentenjobs fundamenteel voordeliger zijn voor de werkgever. Ook andere redenen liggen hier aan de basis, maar wat de ware toedracht ook moge zijn, feit is dat onze arbeidsmarkt steeds vaker overspoeld wordt door studenten.

En daar zijn veel van onze klanten net dankbaar voor, want niet alleen zijn studenten nodig om de continuïteit in de bedrijven te verzekeren, ook om pieken op te vangen tijdens het jaar. Laten we er dan ook niet argwanend naar kijken, maar hen omarmen met goede zorgen en hen het volle vertrouwen geven.

INVESTEER VROEGER IN LATER

Dat vertrouwen verdienen ze trouwens. De toekomst is aan de vele jonge talenten die binnenkort de arbeidsmarkt bestormen. We hebben er alle belang bij dat ze met de juiste skills aan de start komen. En laat het nu net deze jobs zijn die hen sterker maken en nieuwe competenties aanleren. Deze rijke bron aan werkervaring die voor een jonge schoolverlater vaak het verschil maakt tussen een job hebben of niet. Die extra troef die voor de werkgever nét dat doorslaggevende element is om voor hem of haar te gaan. Zonder gefrons.

Vijf goede redenen om een student aan te werven:
  1. Flexibilisering: hij beschikt over 475 uren die hij op élk moment van het jaar kan inzetten
  2. Motivatie: hij wil graag een centje bijverdienen en toont betrokkenheid en motivatie om zijn job goed te doen
  3. Kost: de sociale lasten zijn verwaarloosbaar waardoor netto bruto is, zowel voor de student als voor de werkgever
  4. Groot aanbod: het potentieel is heel groot waardoor de slaagkansen navenant zijn
  5. Opstap naar later: de eerste kennismaking kan smaken naar meer en uitmonden in een definitieve aanwerving

Geplaatst op: 14-06-2017

> Meer nieuws

cookie beleid meer informatie   OK