U maakt gebruik van een mobiel device.
Wilt u gebruik maken van onze mobiele website?

mobile website   Desktop versie

Flexpoint opent nieuw kantoor in Kortrijk

Dienstverlener zet vaste voet aan de grond in West-Vlaanderen

HR-dienstverlener Flexpoint start een nieuw uitzendkantoor in Kortrijk. Het kantoor wordt de uitvalsbasis voor klanten en uitzendkrachten in het zuidelijke deel van de provincie. Zo breidt het kantorennetwerk zich verder uit, tot momenteel een 30-tal vestigingen in België. De gunstige ligging en de economische power van de regio gaven hierbij de doorslag. Ondanks de war for talent blijft Flexpoint er rotsvast van overtuigd dat zij zowel de werkgevers als werkzoekenden oplossingen kunnen aanreiken die leiden tot een duurzame tewerkstelling.

De opening van het nieuwe kantoor in Kortrijk is een belangrijke stap die kadert in de toekomstplannen van Flexpoint. Veerle Depoorter (regiomanager Flexpoint België) legt uit: “We willen doorgroeien tot een landelijke speler door ons te vestigen op de belangrijkste economische knooppunten. Kortrijk mag daarin niet ontbreken. De stad voert niet alleen lokaal, maar ook exportgericht een innoverend beleid. Bovendien is Kortrijk een stad die jonge, startende ondernemers volop kansen biedt – o.a. met het Kortrijk Zaait project – en zijn er meerdere hoogwaardige bedrijventerreinen in de omgeving. Dan is de aanwezigheid van een dynamische en snel groeiende HR-dienstverlener helemaal op zijn plaats."
&nb sp; & nbsp;
Gunstige geografisch ligging
Wie de economische indicatoren van West-Vlaanderen bekijkt, kan vaststellen dat de provincie steevast betere groeicijfers voorlegt dan de gemiddelde cijfers van het Vlaamse Gewest. Veerle Depoorter: “De innoverende initiatieven in de regio zijn niet te stoppen. Onze focus en specialisatie ligt op profielen voor office, industrie en logistiek & transport. Het is dus een weloverwogen keuze om ons hier te vestigen. In het kader van de toenemende grensarbeid vanuit Frankrijk kan Flexpoint bovendien beroep doen op de skills van en de portefeuille aan uitzendkrachten van zusterbedrijf Trace, vlak over de taalgrens. Zo krijgen we vaste voet aan de grond in de regio met alle voordelen voor onze klanten, bedrijven én uitzendkrachten!"

Van vraaggericht naar aanbodgericht
Het kantoor in Kortrijk wordt geleid door HR business partner Wim Huysentruyt en HR consultant Marie Verlinde. Samen met Veerle Depoorter biedt het kantoor Kortrijk haar klanten zo meer dan veertig jaar ervaring in de sector. Zij belichamen de proactieve houding in de Flexpoint filosofie waarmee de rollen als het ware worden omgedraaid: “We vertrekken vanuit de competenties van de uitzendkracht en gaan op zoek naar de juiste werkgever. We zijn er van overtuigd dat dit de juiste richting is", zegt Wim Huysentruyt.

De erkenning als certified member door Federgon past dan ook volledig in deze strategie. Dit kwaliteitslabel geeft de kandidaten de garantie dat Flexpoint hen gepast en professioneel begeleidt. Concreet wil dit zeggen dat Flexpoint de verplichtingen i.v.m. de gedragscode van de Commissie Uitzendarbeid naleeft en erover waakt dat de dienstverlening door haar medewerkers op uiterst secure wijze gebeurt. Een periodieke audit door een extern bureau ligt aan de basis van de toekenning van dit kwaliteitslabel.
Back to basics
Economisch gaat het goed in de regio, een aantal profielen geraken vlot ingevuld, maar hoe zit het met de rest? Veerle Depoorter: “ik pleit ook voor meer realiteitszin, want we zijn de voorbije jaren gaan ‘over-rekruteren‘ en ‘over-selecteren‘. De analyses, competenties, assessments, loopbaantrajecten, trendrapporten, digitalisering en vele andere tools hebben onze kijk op HR enorm verrijkt. Maar het daaruit voortvloeiend ‘vakjesdenken‘ veroorzaakt een filtergedrag dat uiteindelijk geen enkele oplossing meer biedt. Mijn boodschap voor werkgevers en werkzoekenden is daarom: back to basics, beperk je tot een drietal basisvereisten en stel je open voor al het overige. Net zoals goede voornemens best tot een top drie beperkt worden om haalbaar te zijn, geldt dit eveneens bij een matching waarin beide partijen elkaar tegemoet komen. Die realiteitszin vind je terug in alle Flexpoint kantoren, dus ook in Kortrijk. De meerwaarde die we zo aan uitzendkrachten én aan ondernemingen bieden, maakt een kennismaking meer dan de moeite waard."


Geplaatst op: 17-07-2017

> Meer nieuws

cookie beleid meer informatie   OK