U maakt gebruik van een mobiel device.
Wilt u gebruik maken van onze mobiele website?

mobile website   Desktop versie

Belangrijke wijziging met betrekking tot de tewerkstelling van studenten.

Studenten mogen vanaf 1 januari a.s. 475 uren in plaats van 50 dagen werken aan de gunstige solidariteitsbijdragen. Vanaf het 476ste uur worden de gewone sociale bijdragen aangerekend.
Dit is een positieve evolutie, maar brengt toch ook een belangrijk administratief aandachtspunt met zich mee.

De studentencontracten kunnen niet laattijdig kunnen worden aangevraagd, gewijzigd of geannuleerd.   Ook laattijdige aanpassingen van het statuut zijn niet meer mogelijk.
 
Alle informatie met betrekking tot een studentencontract moet dus minstens 1 uur vóór aanvang aan Flexpoint doorgegeven worden.
 
Des te belangrijker wordt het om als werkgever zeker te weten of de student werkelijk onder het studentstatuut valt of niet. Op deze controle kan u nog altijd rekenen op uw Flexpoint consulent!
 
Door de wetgever worden we verplicht de nultolerantie toe te passen. We beseffen de impact van deze nieuwe regelgeving op de operaties maar we kunnen het belang hiervan enkel maar onderstrepen. Dit is uiteindelijk ook in uw voordeel! Wij rekenen dan ook op uw begrip.
 
Indien u hierover vragen en/op opmerkingen heeft, aarzel niet om contact op te nemen met uw Flexpoint kantoor. Zij staan u graag met raad en daad bij!
 

Geplaatst op: 20-12-2016

> Meer nieuws

cookie beleid meer informatie   OK